En del af Dansk Flygtningehjælp HOME Vigtige links Hvem er vi? Kontakt

Bliv frivillig

Aktiviteter  
 
Integrations-videnbank

Information fra kommunen

Tilbage til Integrations-videnbankens hovedside


 

   

 

17. juni 2017

Ny åbningstid for åben rådgivning

Torsdag

Kl.10-17

kommunens normale åbningstid

Kl. 15-17 Åben rådgivning ved integrationskonsulent i Rudersdal Rekruttering. Rådgivningen er åben for såvel flygtninge som frivillige.

 

20. feb. 2017

Nyansættelser, barsel og vikarer i Jobcentret

Personalenyheder i Jobcentret i marts 2017

  • Arna starter som ny familiekonsulent i uge 11.

  • Aisha, som er familiekonsulent, kommer tilbage fra barsel i uge 11.

  • Martine, som er sagsbehandler skal på barsel i maj.

  • Martines barselsvikar starter i uge 11.

Familiekonsulenternes opgave er blandt andet at agere bindeled mellem Beskæftigelse og Skole og Familie, i visse sager også Socialområdet, vejlede og rådgive om sunde familie vaner og rutiner, kontakten til institutionerne hvor familiernes børn går mv.

 

20. dec. 2016

Nye åbningstider,

sundhedsinfo vedr. børn,

225-timers reglen

 

Kommunens åbningstider

Husk at kommunen har lukket mellem Jul og Nytår – 24. dec. til 1. jan. - bortset fra enkelte undtagelser. Se kommunens hjemmeside.

 

Efter nytår gælder følgende åbningstider for Jobcenter/Beskæftigelse: 

Mandag

10-15

 

Tirsdag

10-15

 

Onsdag

Lukket

Adgang til møder efter forudgående aftale. Kan endvidere kontaktes via e-mail.

Torsdag

10-17

Kl. 14-17 Åben rådgivning ved integrationskonsulent i Rudersdal Rekruttering. Rådgivningen er åben for såvel flygtninge som frivillige.

Fredag

10-13

 

 

Sundhedsinfo

Se vedhæftede sundsmateriale, som flygtninge, som har børn, får ved modtagelse i kommunen ved kontakt med Sundhedstjenesten/Børneområdet. 

 

225-timers reglen

Beskæftigelse af privatpersoner med håndværkerfradrag. Det er Rudersdal Kommunes opfattelse, at beskæftigelse af privatpersoner med håndværkerfradrag ikke er ordinært og u-støttet beskæftigelse, og derfor ikke kan medregnes som beskæftigelse efter 225-timersreglen.

 

1. dec. 2016

Problemer med jobnet

Vi oplever pt. systemfejl med systemet KMD Opera, hvad angår fritagelse af vores integrationsborgere fra Jobnet forpligtelserne i forbindelse med lovændringerne.

Omkring start oktober var fejlen, at man ikke kunne lægge fraværet ind, det er nu ordnet. Nu er problemet imidlertid, at fraværet ikke slår igennem på alle borgere. Vi har indberettet fejlen til KMD Opera, og vi regner med at de vender tilbage med svar snarest, og at det bliver løst hurtigst muligt.

Borgerne vil ikke blive sanktioneret, ej heller skal de gøre andet end at se bort fra det skriv de får tilsendt. Skrivet sendes til dem automatisk fra Jobnet, hvorfor vi ikke kan bremse det, desværre.

Når borgerne har henvendt sig til os, har vi forklaret dem det. Vi kunne ikke helgardere os i sin tid, idet vi ikke vidste at fraværet ikke slog igennem, ej heller at borgerne fik et skriv tilsendt. Vi har stor forståelse for, at det er både frustrerende og forvirrende – og vi gør hvad vi kan, for at få systemejer til at rette fejlen. Indtil da, vil vi være meget taknemmelige for, at I bistår med at fortælle de berørte, at det er en fejl.
   

 

 

 
Birkerød Flygtningekontakt - kontakt@flygtningekontakt.dk - www.facebook.com/flygtningekontakt